kinesitherapie +

Bewegen mag niet pijnlijk zijn. Kinesitherapie is er dan ook op gericht om de pijn te verhelpen en de kwaliteit van het bewegen te herstellen in al zijn facetten. Het doel is lichamelijke problemen aanpakken en normale bewegingspatronen herwinnen. Waar je pijn zich ook bevindt en hoe hij ook tot stand is gekomen; als kinesist stellen we alles in het werk om je bewegingsprobleem op een duurzame manier op te lossen. Op basis van een vraaggesprek en je voorgeschiedenis, gaan we op zoek naar de oorzaak van je probleem en de manifestatie ervan (een ontsteking, gewrichtspijn, spierpijn of bewegingsbeperking). Na de diagnose volgt een behandeling op maat waarbij we gebruik maken van onze specialisaties om te bepalen welke therapie voor jouw probleem aan de orde is. 

MANUELE THERAPIE IN DE PRAKTIJK

Wanneer heb ik manuele therapie nodig?

Manuele therapie is bijzonder effectief bij gewrichtsklachten, spierpijnen, peesproblemen en is geschikt voor iedereen, jong en oud.

De behandeling wordt voorafgegaan door een vraaggesprek (anamnese) en een functioneel onderzoek waarbij we het gehele lichaam onderzoeken op het al dan niet normaal functioneren. Aan de hand van enkele specifieke testen sporen we de oorzaak, de plaats en de ernst van de klacht op en gaan we enkele behandeldoelen voorop stellen. Hierna gaan we over tot het behandelen van het probleem. 

In de meeste gevallen gaat een manuele behandeling gepaard met het uitvoeren van manuele technieken in combinatie met oefeningen en zal er gevraagd worden om thuis ook enkele oefeningen uit te voeren. Het is wetenschappelijk bewezen dat een combinatie van manuele therapie met oefentherapie de beste resultaten geeft. Daarom sporen wij onze patiënten aan om zo actief mogelijk deel te nemen aan de behandeling en het herstelproces.

Als je pijnklachten hebt aan je spieren of gewrichten, ongeacht je leeftijd en beroep, kan manuele therapie vaak een oplossing bieden.

Bij ons wordt er voor een sessie manuele therapie geen meerkost aangerekend en zit dit mee in een standaard behandeling.

Veelvoorkomende klachten die manueel behandeld worden:

  • Lage rugpijn, hernia, lumbago, ischias
  • Nekpijn, whiplash, trapeziussyndroom (monnikskapspier)
  • Schouderklachten
  • Hoofdpijn (spanningshoofpijn) en/of duizeligheid met oorzaak in de nek
  • Enkel- en voetproblemen
  • Bekkenklachten of bekkeninstabileit
  • Kaakproblemen
  • BPPV (benigne paroxysmale positionele vertigo, draaiduizeligheid)
  • Frozen shoulder
  • Zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten
kinesist Kessel - blessure schouder