CARDIALE REVALIDATIE +

Heeft u recent een ingreep ondergaan van het hart en/of bloedvaten of heeft u recent een hartinfarct gehad? Dan zal u ongetwijfeld kinesitherapie moeten volgen. Bij ons team kan u terecht voor deze ‘cardiale revalidatie’.

Tijdens de cardiale revalidatie helpen we u om uw lichamelijke conditie weer op te bouwen met aangepaste oefeningen. U leert de mogelijkheden en grenzen van uw lichaam kennen en ontdekt hoe u het risico op hart- en vaatziekten kunt verlagen.

CARDIALE REVALIDATIE IN DE PRAKTIJK

Wanneer heb ik cardiale revalidatie nodig?

Tijdens deze sessies gaan we over een periode van minimum 3 maanden uw algemene conditie terug op peil brengen door aangepaste oefeningen en dit meerdere keren per week (2-3x per week). Iedereen kent waarschijnlijk wel de stationaire fiets en de loopband, maar we beperken ons niet tot dit soort oefeningen! Bij cardiale revalidatie is het belangrijk om het lichaam uit te dagen op een gevarieerde manier zowel conditioneel als door krachttraining en intervaltraining. 

De revalidatie gebeurt altijd onder professionele begeleiding van een van onze therapeuten, wij stellen elke sessie individueel af op de patiënt en zorgen voor veel variatie zodat de trainingen tijdens de hele revalidatie gevarieerd en interessant blijven. Tevens meten we de hartslag, bloeddruk en saturatie (zuurstof in het bloed) tijdens de trainingen om alles zo veilig en optimaal mogelijk te laten verlopen.

Heb je nog vragen alvorens je wil starten? Dan kan u ons altijd telefonisch bereiken op 03/488.13.33 of een mailtje sturen naar info@depraktijk-kessel.be.

Cardiale revalidatie is aangewezen bij: 

  • Aangeboren hartaandoeningen
  • Angina Pectoris (pijn op de borst owv een zuurstoftekort in het hart)
  • Hartaanval
  • Hartfalen
  • Hartritmestoornissen
  • Hypertensie (hoge bloeddruk)
  • Hartklepaandoeningen
 

Cardiale revalidatie kan enkel op voorschrift van je huisarts of specialist met de nodige verwijsbrief.