VOEDINGS- EN dieetadvies +

Een eerste consultatie is een gesprek waarin we zullen kennismaken met elkaar.
Dit eerste gesprek zal een uurtje duren, zodat ik goed kan luisteren naar jouw verhaal en we kunnen bespreken welke richting je uit wilt en waar er momenteel valkuilen zijn. Daarnaast neem ik een uitgebreide anamnese over jouw huidige voedingspatroon en levensstijl.

Op deze manier kan ik een volledig beeld schetsen van je situatie en eetgewoonten, zo kan ik mijn advies gericht op jou afstemmen. Aan het einde van de consultatie bespreken we zeker ook al praktische tips en adviezen, zodat je hiermee al aan de slag kan gaan. 

VOEDINGSADVIES IN DE PRAKTIJK

Wanneer heb ik voedingsadvies nodig?

Opvolg gesprekken zijn er om te bekijken hoe het verloopt, welke zaken al goed lukken en welke valkuilen je ondervindt tijdens je proces.
Afhankelijk van persoonlijke noden kunnen we uiteenlopende topics bespreken met als hoofddoel: het stap voor stap bereiken van jouw doelen. 

Tijdens iedere opvolgconsultatie worden er praktische tips gegeven om je verder op weg te helpen naar haalbare gewoonten op lange termijn.

De termijn waarin we zullen opvolgen is samen te bespreken en is persoonsafhankelijk. 

Visie 

Tijdens consultaties is er zeker ook een mogelijkheid om enkele parameters zoals gewicht, lengte en andere omtrekmaten te bespreken en verder op te volgen. 

We komen samen overeen of dit voor jou positief kan werken en kunnen zeker ook beslissen om dit niet op te volgen. 

Ik als diëtiste, leg niet enkel de focus op het getalletje dat verschijnt op de weegschaal. 

Voor mij is het belangrijker om te evalueren hoe mensen zich in hun vel voelen en welke vooruitgang ze telkens boeken op mentaal en fysiek vlak. 

Verder ben ik absoluut geen fan van strenge diëten en restricties omdat deze vaak niet vol zijn te houden. Graag bekijk ik samen met jou welke aanpassingen haalbaar zijn in jouw leven en gaan we voor een gezonde levensstijl op lange termijn. 

Ik ben erkend door het RIZIV. Afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten is er een gedeeltelijke terugbetaling voor voedings- en dieetadvies. 

Daarnaast ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten en blijf ik steeds up-to- date over nieuwe evoluties op vlak van voeding.