BIKEFITTING +

Heb je klachten op de fiets of wil je je optimale positie op de fiets laten bepalen?

Hiervoor kan je terecht bij Jasper voor een volledige bikefit van je racefiets of mountainbike. Met zijn ervaring als kinesitherapeut weet hij je fiets optimaal af te stellen naar jouw lichaam, want elk lichaam is uniek!

Naast een volledige bikefit kan je ook bij Jasper terecht voor het apart afstellen van schoenplaatjes (inbegrepen bij een volledige bikefit).

BIKEFITTING IN DE PRAKTIJK

Wanneer heb ik bikefitting nodig?

In 2017 startte Jasper met de erkende opleiding tot bikefitter, georganiseerd door Bakala Academy, een gekend innovatief centrum voor training en sportprestaties voor atleten. Vele topsporters worden hier begeleid in hun zoektocht naar betere prestaties.

In 2018 sloot Jasper zich aan als bikefitter bij Fietsen Gerrit Claessens te Oelegem, een fietsenwinkel met ruime ervaring in racefietsen en mountainbikes.

Neem zeker eens een kijkje op de website www.fietsengerritclaessens.com

Wat houdt een bikefit in?

Bij een bikefit wordt eerst een analyse van het lichaam uitgevoerd. We kijken naar de positie van de ledematen en naar de flexibiliteit en mobiliteit van je gehele lichaam. Vervolgens doen we een fietsmeting, die we op het einde, na alle aanpassingen, opnieuw uitvoeren.

Eens dit gebeurd is kunnen we starten met een analyse van je houding op de fiets. Je zal gevraagd worden om op een rollensysteem te fietsen, voorzie hiervoor aangepaste kledij. Ten slotte wordt je fiets afgesteld. Indien nodig worden de schoenplaatjes ook afgesteld. Afhankelijk van de nodige aanpassingen zal een bikefit 1,5u tot 2u kunnen duren.

Statische metingen van het lichaam zijn verleden tijd, een optimale bikefitting gebeurt op de fiets! Dat is tenslotte de houding die je urenlang moet volhouden.

LET OP: de bikefittings gaan door bij Fietsen Gerrit Claessens te Oelegem, Oudstrijdersstraat 25A, niet in De Praktijk.

Voor extra informatie, prijzen en afspraken kan u mailen naar bikefitjasper@gmail.com.

kinesist Kessel - blessure schouder